Merinould, hvad er det?

Merino

Merino er et får

Merinould stammer fra får, nærmere bestemt fåreracen Merino. Merino er en gammel race, som har været kendt for deres uld siden middelalderen. I dag anses merinofår stadig for at have noget af det mest fine og bløde uld, der findes.

 

Kvalitets uld

Merinould har mange gode kvaliteter. Det er årsagen til, at det kun er garn af merinould, Den Lille Huefabrik vælger at bruge til at strikke huer af.

  • Uld hjælper med at regulere ens kropstemperatur, da huden kan ånde igennem det.
  • Vand, i form af fx sved eller regn, bliver naturligt ledt væk fra huden og ud til ydersiden, hvor det kan fordampe.
  • Uld kan absorbere store mængder vand, men kan, i modsætning til andre materialer, blive ved med at holde på varme.
  • Merinouldens fibre er mindre og tyndere end meget andet uld og er derfor blødt og kradser ikke.
  • De små fibre, eller hår, som merinoulden består af indeholder store mængder luft. Merinould har derfor en høj varmekapacitet samtidigt med, at det vejer meget lidt.

 

Glade får

Den Lille Huefabrik bruger kun uld fra europæiske fåropdrættere, hvor der ikke bliver foretaget mulesing og hvor fårene kan gå frit. Alt garn, der bliver brugt er samtidig øko-tex certificeret.

 

Hue af merinould

Trænger du til en ny og varm hue? Eller har du fået lyst til at udskifte den hue du har, til en lavet af lækker og blødt merinould? Så se på de strikhuer Den Lille Huefabrik har til salg her. Vil du selv bestemme lige præcis hvilken farve din hue skal have? Så kan du lave lav en bestilling her.